Al Fakher Herbal görögdinnye

herbalmelon

2013.09.10.

Nagyon szeretem a görögdinnyét. Akárcsak a görögdinnyés vízipipadohányt.
Az Al-Fakher vitán felül a kedvenc vízipipadohány márkám. A görögdinnyés Al-Fakher így értelemszerűen az egyik kedvenc dohányom.
Az általam eddig kóstolt herbál dohányok azonban nem nyerték el maradéktalanul a tetszésemet. Így nem tudtam, hogy szkeptikusan, vagy elvárásokkal tele kezdjek neki a következő dohánytesztemhez.
Sikerült ugyanis szereznem egy dobozzal az Al-Fakher Görögdinnye herbál változatából.

Márka és íz: Al-Fakher Herbal Watermelon

Aprítottság: Úgy néz ki, mint bármely másik Al-Fakher. A nyers molasses-t nézve nem lehet megmondani hogy dohánnyal, vagy herbál molassess-el van-e dolgunk.

Illat: Ugyanaz az édes, dinnyés rágót, vagy cukorkát idéző finom illat, mint az originál dinnyés Fakhernál.

A pipa típusa: 55 centis egyiptomi, Vortex kerámia, Nammor cső.

Fólia: Több réteg grillfólia.

Szén (típus és mennyiség): Három kocka Bamboocha.

A „session” időtartama: Nagyjából egy óra.

Füst: Pazar fehér füstfelhők.

Íz: Nagyon finom, az Al-Fakherre jellemző cukorka behatású görögdinnye ízzel. Érezhető azonban egy beazonosíthatatlan édeskés mellékíz, ám korántsem olyan mértékben, mint egy Soex dohánynál. Csak halványan, és egyáltalán nem zavaró, meg lehet szokni.
Úgy vettem észre, hogy a rendes dohánynál tovább marad meg az íze. A szenem már az utolsókat rúgja, és még mindig van íze. Már nem annyira görögdinnyés, még mindig érezni de már inkább az a bizonyos mellékíz dominál.

Élmény: Összességében egy nagyon jó termékkel volt dolgom, kellemes az íze, sokáig megtartja azt, és szép felhőket lehet vele fújni. Csak egy halszálnyit marad az originál dinnyés Al-Fakher alatt, de még így is különösen jó, prémium minőségű molasses.

Hozzászólás